fej-fej mellett

2021.07.13. 23:29

A korona és a Mandalorian vezeti az Emmy-díj jelölések listáját

A korona és a Mandalorian kapta a legtöbb, 24-24 jelölést kedden az amerikai televíziós akadémia Emmy-díjaira. A tévécsatornák közül az HBO és az HBO Max gyűjtötte a legtöbb, 130 jelölést, a Netflix 129 jelöléssel szorult a második helyre.

(FILES) In this file photo an Emmy statuette is seen on the red carpet before guests arrive for the 71st Emmy Awards at the Microsoft Theatre in Los Angeles on September 22, 2019. - Netflix's latest season of British royal drama "The Crown" and Star Wars television series "The Mandalorian" on Disney+ topped this year's Emmy nominations on July 13, 2021 with 24 nods each. The two shows dominated the drama category, while fellow Disney+ series "WandaVision" scored the most limited series nods with 23.The 73rd Emmy Awards -- the small-screen equivalent of the Oscars -- will be handed out at a live, in-person ceremony in Los Angeles broadcast by CBS on September 19, 2021. (Photo by Robyn Beck / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Robyn Beck

A legjobb drámasorozat-kategóriában a brit uralkodóházról szóló A korona mellett a Bridgerton, A fiúk, A szolgálólány meséje, a Lovecraft Country, a The Mandalorian, A póz és a Rólunk szól esélyes a legrangosabb tévés díjra.

A vígjátéksorozatok mezőnyében pedig a Ted Lasso, a Feketék fehéren, a Cobra Kai, az Emily Párizsban, a Hacks, A Kominsky-módszer, a PEN15 vagy A légikísérő kaphat díjat.

A limitált epizódszámú szériák között a Kate Winslettel forgatott Easttowni rejtélyek, A vezércsel, a WandaVison, a The Underground Rairoad és az I May Destroy You versenyez a trófeáért.

A jelölések a streamingszolgáltatók előretörését jelzik:

a három legfontosabb díjkategóriában, a legjobb dráma, vígjáték és limitált sorozatok mezőnyébe a televíziók produkciói közül egyedül az NBC Rólunk szól című szériája tudott bekerülni.

Frank Scherma, a televíziós akadémia elnöke emlékeztetett arra, hogy példátlanul emberpróbáló év termését reprezentálják a jelölések. Mint mondta, az elmúlt 18 hónapban az ágazatból nagyon sokan dolgoztak home office-ban, és most nagyon jól esik, hogy ismét vissza lehetett térni a forgatások helyszínére.

– Jó televíziót csinálni egy csoport közös erőfeszítésének eredménye. (...) El sem tudom mondani, mennyire hiányzott – hangoztatta.

A színészi kategóriákban mások mellett Kaley Cuoco (A légikísérő), Tracee Ellis Rodd (Feketék fehéren), William H. Macy (Shameless – Szégyentelenek), Emma Corin (A korona), Jurnee Smollett (Lovecraft Country), Kate Winslet (Easttowni rejtélyek) és Jason Sudeikis (Ted Lasso) is jelölt lett.

Az Emmy-díjakat szeptember 10-én adják át, a műsort a CBS televízió közvetíti élőben egy színházból. A rendezvényen korlátozott számú közönség és a jelöltek vehetnek majd részt. Tavaly a pandémia miatt virtuális díjátadó gálát tartott a televíziós akadémia.

Borítókép: Emmy-szobrocska a legutóbbi díjátadón, 2019-ben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!