aukció

2021.03.23. 08:49

Munch, Picasso és Banksy képét is árverésre bocsátják Londonban

A festményeken kívül a spanyol művész ezüst tányérjait is meg lehet vásárolni, ha valakit inkább az érdekel.

Edvard Munch festménye, Pablo Picasso ezüstneműje és Banksy egy vászonképe is szerepel március 25-én a Sotheby's londoni árverésén.

A Modern reneszánsz című aukción Munch Embrace on the Beach című képére is lehet majd licitálni, amelynek értékét előzetesen 9-12 millió fontra (3,8-5,1 milliárd forintra) becsülték. A norvég művész önarcképét 4,5-6,5 millió fontos (1,9-2,7 milliárd forintos) áron adhatják el.

Picassótól Dora Maar egy portréjára, a Femme assise dans un fauteuil (Fotelben ülő nő) című képre lehet licitálni, amelyet 6,5-8,5 millió fontra (2,7-3,6 milliárd forintra) értékeltek, de a spanyol művész ezüst tányérjait is meg lehet vásárolni, amelyeket 1,2-1,8 millió fontra (510-765 millió forintra) becsültek.

David Hockney négy méter széles tájképe, a Tall Dutch Trees After Hobbema, amelyet Meindert Hobbema 17. századi, fasort ábrázoló festménye ihletett, 6,5-8,5 millió fontért (2,7-3,6 milliárd forintért) kelhet el.

A graffitiművész Banksy 1991-ben készült vászonfestménye, amely a Vanity Fair címlapjára került gyermeket váró Demi Moore aktfotója nyomán született, 2-3 millió fontért (850 millió-1,2 milliárd forintért) kelhet el az aukción. A több mint két méter magas Original Concept for Barely Legal Poster (after Demi Moore) című karikatúra egy majomálarcot viselő meztelen, állapotos figurát ábrázol, aki cigarettázik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!