Borzasztó

2022.04.08. 11:38

Kutya találta meg séta közben a meggyilkolt magyar nőt Németországban

Eredményes volt a nemzetközi együttműködés, rács mögé kerül a nigériai állampolgárságú elkövető.

A németországi Berg am Starnberger See külterületének egyik erdős részén, sétáltatás közben a kutya egy holttestet talált – írja a Police.hu.  

 

A bajor rendőrség megállapította, hogy a megtalált test egy fiatal nő földi maradványa, aki – a törvényszéki boncolás adatai alapján – 2021. november vagy december hónapban halt meg. Halálát idegenkezűség okozta. A nyomozás során elvégzett DNS-vizsgálatok alapján sikerült azonosítani az áldozatot, a 26 éves magyar állampolgárságú nőt.

 

A német nyomozó hatóság adatai alapján a feltételezett elkövető egy hazánkban élő nigériai állampolgárságú férfi, aki feltehetően a sértett szorosabb ismeretségi köréhez tartozott. Azt megállapították, hogy Németországban a nigériai férfi kapcsolatban állt az áldozattal, majd a nő halála után Magyarországra utazott, ahol jelenleg is tartózkodik.

 

 

 

 

 

A bajor rendőrség megkeresésére a magyar rendőrök rövid idő alatt azonosították a feltételezett elkövető budapesti tartózkodási helyét. Az ügy súlyosságára tekintettel a német rendőrök és specialisták Magyarországra utaztak, hogy a magyar nyomozókkal együtt folytassák a nyomozás azon részét, amit hazánkban kellett elvégezni.

 

A férfit 2022. április 5-én, a reggeli órákban, Budapest IX. kerületében, a Készenléti Rendőrség műveleti egységének segítségével fogták el, majd gyanúsítottként kihallgatták és kiadatási őrizetbe vették. A bíróság április 7-én a gyanúsított kiadatásáról döntött.

 

Az elkövető a kiadatási eljárás során hozzájárult az átszállításához Németországba, ez 2022. április közepéig megtörténik. Az elfogás után a rendőrség több címen végzett kutatásokat és foglalt le bizonyítékokat, valamint kihallgatta az ügyben szereplő személyeket.

 

Illusztráció: 123RF

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!