Bulvár-celeb

2023.01.27. 13:45

Tragédia lett a nyaralásból: egy gombelem miatt halt meg a 7 éves kisfiú

Olyan sokszor felhívták már erre a figyelmet....

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Pav-Pro Photography Ltd

Egy svájci család utazott el Portugáliába kikapcsolódni, még az év végén. A pihenést akkor váltotta fel a pánik, amikor hétéves fiuk, Jose lenyelt egy gombelemet. Azt nem lehet tudni, honnan jutott hozzá. Kórházba szállították, ahol azonnal a műtőbe tolták - írja a Bors.

Az orvosok a gombelemet sikeresen eltávolították a fiatal szervezetéből. Csakhogy tragikus módon két héttel később, az emiatt kialakult érgyulladásba belehalt. Lesújtott családja pár nappal később örök nyugalomra helyezte. Feldúlt szülei és nővére ezután összetört szívvel térték haza - írja a hazai bulvárlap a Mirror nyomán.

A hatóságok felhívása szerint a legtöbb esetben gombelemek lenyelése után áthaladnak a szervezeten, és 24-96 órával később a széklettel távoznak. Az érintettek 80-95 százaléka nem mutat tüneteket. Ritka esetekben azonban súlyos vagy halálos következményekkel járhat.

A szövődmények közé tartozik a nyelőcső nyálkahártyájának károsodása vagy akár a nyelőcső perforációja. A tünetek közé tartozik a nyelési nehézség, a hányás, a nyálcsorgás, a fulladás, a köhögés vagy akár a légzési nehézség.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!