A fenegyerek

2023.01.08. 05:50

Harry herceg bevallotta: 25 embert ölt meg

A királyi sarj hamarosan megjelenő önéletrajzi könyvében állítólag azzal kérkedik, hogy afganisztáni katonai szolgálata alatt két tucatnál is több tálib harcossal végzett.

Harry herceg 2008. március 1-jén megérkezett az oxfordshire-i RAF Brize Nortonhoz, miután 10 hetes afganisztáni szolgálatot tett, és a brit hadsereggel harcolt a tálib fegyveresek ellen

Forrás: AFP

Fotó: Shaun Curry

A brit uralkodó, III. Károly másodszülött fia arról vall a könyvében, hogy Afganisztánban hat olyan bevetésen volt, amelyek „emberi életek kioltásával” jártak – írta a Daily Mail nyomán az Origo

Érdekes, hogy amíg sok katonának fogalma sincs arról, hány életet oltott ki a harcokban, addig Harry sussexi  herceg pontosan tudja, hogy ő 25 ellenséggel végzett. Mint mondta, a számszerűsítés a modern technika korában nem lehetetlen küldetés.  

„Az én számom tehát 25. Nem tölt el elégedettséggel, de nem is jövök tőle zavarba” 

– magyarázta a herceg, aki úgy nevezte meg a megölt tálibokat, mint „sakktábláról levett figurák”, „rosszfiúk, akiket ki kell iktatni”. Azt mondta, azért, mert úgy nem lehet ölni, ha embernek látja őket az ellenség.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!