Brutális baleset

2022.06.26. 09:06

Először mutatta meg az új-zélandi vulkánkitörésben megégett arcát a fiatal nő

A 26 éves ausztrál nő estének 70 százaléka megégett, amikor kitört egy vulkán Új-Zélandon. Az eset óta először levette kompressziós maszkját, és fedte fel arcát nyilvánosan.

Stephanie Browitt 2019. december 9-én az új-zélandi Plenty-öböl északkeleti részén található White Island vulkánnál járt, amikor az kitört. Vele volt az édesapja, Paul és a testvére Krystal is. Mindketten meghaltak a kitöréskor, ahogy 20 másik ember is.

Stephanie túlélte az esetet, de súlyosan megsérült: megégett a testének a 70 százaléka, hónapokig feküdt kómában.

Miután felébredt a kómából, mindent elölről kellett kezdenie, újra meg kellett tanulnia ülni, állni, sőt enni is. A két kézfeje is teljesen megroncsolódott, az arcán pedig egy speciális kompressziós maszkot kellett viselnie, amit három éven át soha nem vehetett le.

Most azonban végre eljött a pillanat, amikor megszabadulhatott tőle - írja a life.hu.

Amikor először a tükörbe nézett, egy sok mindenen átment ember arca nézett vissza rá, ezt mondta el az Independentnek:

„Olyan embert láttam, aki sokkal több nehézségen ment keresztül, mint amire valaha számított. Egy nagyon elgyötört ember képét. Bármennyire is izgalmas ez a pillanat, hosszú és kemény út vezetett idáig, ami alatt azt is megtudtam magamról, hogy keményebb vagyok, mint azt valaha hittem volna. Szó szerint minden nap az életemért küzdöttem." 

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!