Bulvár-celeb

2021.07.23. 09:50

„Azt mondta az orvos, válasszak: a lábamat vagy a babámat akarom megtartani”

A legrosszabb rémálma vált valóra egy terhes kismamának, amikor az ötödik hónapban súlyos fertőzést kapott.

Forrás: Shutterstock / illusztráció

Fotó: Shutterstock

Borzalmas választás elé állították az orvosok a 32 éves nőt: döntse el, hogy a bal lábát akarja megtartani, vagy a kisbabáját.

Becky Turner egy olyan betegséggel született, amely miatt nem fejlődött rendesen a gerince és a gerincvelője, így egy „rés” keletkezett a gerincén. Emiatt folyamatosan gyógyszert kell szednie, de a terhessége miatt nem tudta bevenni a tablettákat, mert azzal ártott volna a magzatnak.

Emiatt durva csontfertőzése alakult ki, ami miatt nagyon gyorsan került kritikus állapotba, majd ezért kellett választania a babája és a lába között.

„Sokkolt, hogy döntenem kellett, de igazából megkönnyebbültem. Régóta tudtam, hogy ez egyszer bekövetkezik,

nem tartható fenn életem végéig ez a korábbi állapot gyógyszerekkel. Úgy voltam vele, inkább a babám legyen biztonságban és a terhesség alatt essek át az amputáción, mint hogy ott kelljen hagynom az élete első hónapjaiban, hosszú hetekig” – mesélte a fiatal nő.

Végül amputálták a lábát, a terhesség további részével pedig nem voltak gondok. A lába lassan gyógyult, így az első pár hétben nehézkesebb volt a gyermek gondozása.

„A férjemnek fizetés nélküli szabadságra kellett jönnie, hogy gondoskodni tudjon rólunk. Tíz hónapig nem tudott dolgozni. Depressziós lettem. Úgy éreztem, nem vagyok jó anya. Akkor tanultam, hogyan kell kerekesszékben mozogni, és zavart, hogy ügyetlenül tudom megcsinálni a feladataimat.”

Végül 5 hónappal a kis Caitlyn születése után minden rendeződött, és az anyuka először vitte el a kislányát egyedül sétálni.

„Lehet, hogy a döntésem megváltoztatta a teljes életemet, de a gyerekem miatt nem hozhattam volna jobb döntést.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!