Ország-világ

2020.12.21. 06:55

Az év végi bulik előtt hasznos lehet – ezek az italok okozzák a legdurvább másnaposságot

Itt vannak a bizonyítékok: ezeket a piákat érdemes nagy ívben elkerülni. Vagy legalábbis mértékkel fogyasztani.

Forrás: Shutterstock

Akik sokat jártak társaságba, netán kocsmázni, azok a tavaszi lezárások óta hozzászoktak az online iszogatásokhoz, így idén egészen másképpen telik a készülődés az ünnepekre. Egy dolog azonban nem változott: hogy a pezsgő a legvisszafogottabb bulit is odavágja…

Azt eddig is lehetett tudni, hogy ez a finom, elegáns buborékos ital nem csupán csúnya részegséget okoz, de másnap reggel kisebb tortúra kimászni miatta az ágyból. Azonban ezt most

szakértők is megerősítették: hivatalosan is a pezsgő okozza a világ legdurvább másnaposságát;

legalábbis egy nemrég készült kutatás adataiból ez derült ki. A hozzáértők szerint a borzasztó macskajajt a buborékoknak köszönhetjük, így az sincs biztonságban, aki inkább habzó borral koccint – írja a Ripost.

Fotó: Shutterstock

Egy híres olasz sommelier, Marco Castelanelli szerint a pezsgőkben, gyöngyöző borokban lévő apró szén-dioxid buborékok miatt az alkohol sokkal gyorsabban oldódik fel a vérben, mint más italok esetén. Így nem csupán hamarabb lesz részeg tőle az ember, mint például ugyanannyi bortól, de másnapra megkapja élete legdurvább rosszullétét is.

Persze nem muszáj ebbe beletörődni: a legjobb trükk, ha pezsgőből a lehető legkevesebbet iszik az ember, és egyáltalán nem érdemes más italokkal keverni.

Megelőzésképpen érdemes minden ital után inni egy nagy pohár vizet is, és betartani az aranyszabályt, miszerint éhgyomorra nem szabad alkoholt fogyasztani.

Fotó: Shutterstock

Ha pedig már megtörtént a legrosszabb, és az áldozat émelyegve, a világát nem tudva ébred reggel, még mindig bevethet néhány trükköt, hogy könnyebb legyen átvészelni a macskajajt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!