csökkent a lelkesedés

2020.02.01. 12:44

Befejeződik A korona című brit díjnyertes sorozat

Peter Morgan, a széria alkotója eredetileg hat évadot tervezett a történetből, de úgy döntött, hogy itt az ideje befejezni.

US-ENTERTAINMENT-AFI-FESTIVAL-CROWN

Forrás: AFP

Fotó: Chris Delmas

Az ötödik évaddal befejeződik a brit uralkodóházról szóló, A korona című népszerű, Golden Globe-díjas tévésorozat.

Peter Morgan, a széria alkotója és írója jelentette be, hogy végéhez közeledik a Netflix-sorozat, és azt is elárulta, hogy II. Erzsébet szerepét az ötödik évadban Imelda Staunton veszi át Olivia Colmantől.

Morgan felidézte, hogy eredetileg hat évadot tervezett a történetből, amelyet világszerte több mint 73 millió háztartásban néztek, de úgy döntött, hogy itt az ideje befejezni.

„Imelda káprázatos színésznő, és fantasztikus utódja lesz Claire Foynak és Olivia Colmannek” – hangsúlyozta.

A sorozat első két évada nagyon jó kritikákat kapott, és a harmadik évad is díjazott lett, de a széria iránti lelkesedés csökkenni kezdett. Bár a Netflix nem közöl rendszeresen nézettségi adatokat, a tavalyi év legnagyobb nézettségű programjairól kiadott listáján nem szerepelt A korona – emlékeztetett a The Guardian.

A brit lap cikke arra is utalt, hogy a széria befejezésével kapcsolatos döntésnek esetleg köze lehet András herceg botrányához is. Az 59 éves András herceg ugyanis – aki jelenleg a nyolcadik a brit trónutódlási sorban – óriási brit és nemzetközi botrányt kavaró interjúban igyekezett magyarázni kapcsolatát egy szexuális bűnözővel, az amerikai Jeffrey Epsteinnel, aki tavaly nyáron a börtönben öngyilkos lett.

A sorozat befejezése miatt ugyanakkor valószínűleg sem András, sem Harry herceg és felesége, Meghan Markle királyi feladatoktól való visszalépése nem kerül majd terítékre a szériában.

A fiatal II. Erzsébetet alakító Foy után Colman az 1964 és 1977 közötti időszakot feldolgozó harmadik évadban debütált a királynő szerepében, amelyért idén Golden Globe-díjat is kapott, és amelyben a negyedik évadban is őt láthatja a közönség.

A szerepet az ötödik évadban átvevő, 64 éves Imelda Staunton közleményében hangsúlyozta, hogy szereti A korona-sorozatot, és színészként nagy örömmel figyelte kolléganői, Claire Foy és Olivia Colman kitűnő alakításait. „Nagyon megtisztelő, hogy ilyen kivételes alkotói gárdához csatlakozhatom A korona befejezésében” – fűzte hozzá.

Cindy Holland, a Netflix sajáttartalom-gyártási alelnöke közleményében teljes támogatásáról biztosította Peter Morgant, és hangsúlyozta, izgatottan várja, hogyan fejeződik be a sorozat Imelda Staunton és a többi szereplő részvételével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!