Elképesztő eredmény

2020.01.02. 14:02

Mariah Carey zenei történelmet írt (videó)

Az énekesnő négy különböző évtizedben is a Billboard toplistájának csúcsára került.

American singer Mariah Carey performs during the gala of the Tmall 11.11 Global Shopping Festival 2018 by Alibaba Group in Shanghai, China, 10 November 2018.

Forrás: AFP

Fotó: Zhou junxiang / Imaginechina

Mariah Carey az 1990-es évek óta minden évtizedben egyszer feljutott egy számával a zenei toplista csúcsára.

A popdívának számos nagy sikerű száma született az elmúlt negyven évben, de most klasszikus karácsonyi dalával sikerült történelmet írnia a Billboard toplistáján, mivel ő lett az első előadó, aki négy különböző évtizedben is a toplista csúcsára került.

Az énekesnő All I Want For Christmas Is You című száma, amely a népszerű Igazából szerelem című karácsonyi film betétdala lett, január első hetében is a Billboard 100-as toplistájának csúcsán állt, az eladások és a rádiós és streaming sugárzások alapján.

A dalt 1994-ben játszották először, de 2003-ban, az Igazából szerelem című film megjelenésével újra felfedezte magának a közönség. A toplista csúcsára azonban csak 2019 végén jutott fel, annak köszönhetően, hogy változtak a Billboard toplistás számainak szabályai.

Carey új zenés videót készített a számhoz, és most először kislemezként is kiadta CD-n.

 

A Billboard szerint a karácsonyi dal Carey 19. toplista csúcsára jutott száma, ennél többet csak a Beatles ért el, az együttesnek ugyanis 20 száma fordult meg a toplista csúcsán.

Az énekesnő Twitter-üzenetben ünnepelte a négy évtizedes eredményt.

Igen, megcsináltuk írta pezsgős és bulizós emodzsik kíséretében. De mi egy évtized? fűzte hozzá a kérdést a díva, aki azt vallja, hogy az idő nem olyasmi, amit elfogadok.

Borítókép: Mariah Carey

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!