megemlékezés

2019.07.03. 17:04

Rajongókkal együtt gyászolta édesanyját Vilmos herceg

Nagyon közvetlenül viselkedett a gyászolókkal, s meghatódott a tömegtől.

Britain's Prince William, Duke of Cambridge walks with flowers received from onlookers to place alongside tributes left by members of the public at one of the entrances of Kensington Palace to mark the coming 20th anniversary of the death of Diana, Princess of Wales, in London on August 30, 2017. - Princes William and Harry prepared to pay tribute to their late mother Princess Diana on Wednesday for the 20th anniversary of her death as wellwishers left candles and flowers outside the gates of her former London residence. The Princes visited the Sunken Garden in the grounds of Kensington Palace, which this year has been transformed into a White Garden, dedicated to their late mother, Britain's Diana, Princess of Wales. (Photo by Daniel LEAL-OLIVAS / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: AFP

Nem várt meglepetés fogadta a gyászoló népet, akik a Kensington-palota előtt gyűltek össze megemlékezni a szülinapos Dianáról. A több mint húsz éve elhunyt hercegnő idősebbik fia, Vilmos herceg tette tiszteletét a virrasztók között hétfőn, este hét óra előtt nem sokkal – írja a Borsonline.

A megemlékezők már hajnali fél 6-kor összegyűltek a palotánál, elhelyezték a virágcsokraikat, mécseseket és képeket a Szívek Hercegnőjéről, aki aznap az 58. születésnapját ünnepelte volna.

A Daily Mailnek nyilatkozó egyik szemtanú szerint a herceg nagyon közvetlenül viselkedett velük, látszott, hogy meghatódott a tömeget látva.

Vilmos azt mondta nekünk, hogy tud róla, hogy évek óta virrasztást rendezünk Diana szülinapján, s hálás érte – elevenítette fel az 59 éves John Loughrey. – Azt mondta, nagyon megérinti őt, hogy ennyi szeretet adunk az édesanyjának. Mondtam, hogy minden vasárnap imádkozok Dianáért a templomban. Azután kezet fogott velem, határozott kézszorítás volt. Még mindig remegek az élménytől, nagyon megható volt – tette hozzá a férfi.

Nagyon kedves gesztus volt tőle, hogy kijött közénk. Az anyja fia – méltatta Vilmost egy másik virrasztó is.

A Daily Mail úgy tudja, a herceg még váltott néhány szót a jelenlévőkkel, majd nagyjából hét perc múlva távozott is.

MEGHAN HÁTAT FORDÍTOTT A CSALÁDJÁNAK

Ugyan Harry herceg nem csatlakozott a bátyjához, amikor meglátogatta a virrasztókat, de az otthonában ő is bizonyosan megemlékezett a fontos dátumról. A brit királyi família nagyon összetartó, ám ez nem mondható el Harry feleségének a családjáról. Meghan csak az édesanyjával tartja a kapcsolatot, s a Daily Mail információi szerint végleg eldöntötte, hogy az apai ágat kizárja az életéből, a fia, Archie védelme érdekében. Meghan az apósára, Károlyra tekint apaként. Az esküvőn ő kísérte Meghant az oltárhoz, s a hercegné azóta is atyai támaszt lát benne.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!