utolsó út

2019.02.15. 15:36

Ölében vitte férje hamvait Amerikába Vajna Tímea

Sajtóértesülések szerint, teljesíti Andy Vajna végakaratát az elhunyt producer özvegye.

Egyszerre megrázó és zavarba ejtő képet tett közzé Instagram-oldalán az elhunyt filmügyi kormánybiztos özvegye – számolt be róla a Bors.

A kép azóta törlésre került, ám a lap részletesen leírta a fotón látottakat:

Vajna Tímea megörökítette azt a pillanatot, amikor egy utasszállító repülőgép fedélzetén az ölében szállítja férje hamvait a tengerentúlra. A képen az urna teteje látszott az azonosító felirattal, és az özvegy keze. A környezetből egyértelmű, hogy a helyszín egy utasszállító gép, a Tí­mea által hozzáfűzött feliratból pedig az is kiderült, hogy a járattal Los Angelesbe tartott.

A lap megemlíti, hogy az egykori modell érzelmes bejegyzést is fűzött a fotóhoz:

„Január 3-án még boldogan utaztunk együtt. Nem így kép­zeltem el az életet, nem így képzeltem el 2019-ben a Valentin-napot. Mindig velem leszel, drága Andykém! Kívánságodat teljesítem, és végső nyugalomra helyezlek!”

A repülőgépen lencsevégre kapott pillanat kapcsán a Bors megkereste a Budapest Airport szóvivőjét, Hardy Mihályt, aki elmondta: szigorú szabályokhoz kötik a hamvak légi szállítását.

Hosszas előzetes egyeztetést igényel az, hogy valaki ilyen módon szállítsa az elhunyt szerettét.

Először is az adott légitársaságot kell értesíteni, be kell jelenteni a szándékunkat, és engedélyt kell kérni arra, hogy a hamvakat felhozhassuk a jármű fedélzetére. Ha az engedélyt megkaptuk, akkor két igazolást – egy halotti bizonyítványt és egy krematóriumi okiratot – kell benyújtanunk, amit felülvizsgálnak.

Végezetül az adott ország protokolljának is meg kell felelnünk, hisz nem lehet akármit engedély nélkül bevinni, ezt minden ország maga szabályozza. Ha megkaptunk minden szükséges engedélyt, akkor eldönthetjük, hogy feladott vagy kézipoggyászban kívánjuk szállítani a hamvakat, amit szigorúan csak zárt edényben lehet a repülőgépre felvinni. A kellemetlen kérdések elkerülése érdekében érdemes szólni az utasbiztonsági ellenőrzéskor a speciális poggyászunkról, hogy még véletlenül se történjen a fedélzeten kegyeletsértés – fejtette ki a lapnak Hardy Mihály szóvívő.

A Bors továbbá beszámol arról, hogy várhatóan Andy Vajna kétfelvonásos temetésének amerikai szertartását az Oscar-gála hetében, azaz jövő héten rendezik meg. A néhai filmproducert Los Angelesben, a Westwood Village Memorial parkban, a családtagjai mellé fogják eltemetni. Utolsó útján, úgy hírlik, a felesége mellett több híresség is lerója a kegyeletét. Éppúgy, mint a magyarországi temetésen, ahol a Golden Globe-díjas szí­nész Arnold Schwarzenegger mondta a búcsúbeszédet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!