Orosz luxusesküvő Cipruson

2017.09.08. 10:02

Christina Aguilera is a teknősöket védte

A teknősök védelme érdekében nem ünnepelheti házasságkötését a ciprusi tengerparton egy gazdag orosz pár, pedig Christina Aguilera amerikai popsztárt is meghívták az esküvőre.

A teknősök „előnyt élveznek” – írta Twitter-oldalán Christina Aguilera, miután megtudta, hogy már a gazdag orosz pár esküvői előkészületei is veszélyt jelentettek az éppen kikelő kisteknősökre nézve. A csütörtökön kezdődött háromnapos ünnepséget végül egy hotelben tartják meg.

Az állatvédők akkor kezdtek tiltakozni a tengerparti esküvő ellen, amikor munkagépekkel elkezdődött a strand átrendezése.

A Latchi nevű ciprusi falu tengerpartja a közönséges levesteknősök (Chelonia mydas) és az álcserepesteknősök (Caretta caretta) költési területe.

A Natura 2000 európai program keretében a strand ezért védelem alatt áll. A tereprendezési munkálatok során az állatvédők fotókat készítettek, melyeken az éppen kikelt teknősök közvetlenül a gépek mellett láthatóak.

A tengerparti lakodalomra szóló engedély szerint a partszakaszon „semmit sem szabad megváltoztatni” – fejtette ki Páfosz régió prefektusa, Mary Lambrou.

„Amint láttuk, mit csinálnak, közbeléptünk, így az eseményt beltérben tartják meg” – fejtette ki.

A háromnapos mulatság sajtóértesülések szerint 8 millió euróba került.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!