Nemesapáti

2012.09.15. 09:45

Gyalogos zarándoklat a Sümegi Szűzanyához

Nemesapáti - Mint az elmúlt évek alatt oly sokszor, dacolva az időjárással, Szent Kereszt felmagasztaltatásának ünnepén egy maroknyi csoport gyalog elindult Zalaegerszegről, hogy a Fájdalmas Szűzanya ünnepére, Sümegre érkezzen.

Horváth László

Már erősen sötétedett, mikor a zarándokok betértek a nemesapáti plébánia-templomba, ahol főtisztelendő Szalai Attila atya szentmiséjén vettek részt a helybéli hívekkel együtt. A teskándi lelkipásztor Homíliájában szólt a kereszt csodálatosságáról, önmagunk szeretetének-szenvedésének felajánlásainak lehetőségeiről; Jézus megváltó szeretetéről, amely minden emberre kiárad.

A zarándokok ma indultak tovább Nemesapátiból Csehimindszentre, ahol megpihennek. Vasárnap reggel ismét útra kelnek, hogy részt vegyenek a Fájdalmas Szűzanya Országos, Sümegi Mária-búcsúi szentmisén, melyet délelőtt 10 órai kezdettel dr. Márfi Gyula veszprémi érsek celebrál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!