Nemesapáti

2016.07.25. 18:20

Oltalom a veszéllyel szemben...

Nemesapáti - Szent Kristóf az úton lévők patrónusa. Az ő ünnepéhez kapcsolódóan Szeghy Csaba Tamás atya megáldotta a nemesapáti és a zalaszentiváni plébánia templomaiba szentmisére érkezett hívek járműveit.

Varga Lívia

- Hallgasd meg, Urunk, alázatos könyörgésünket - kezdte az áldás szövegét Szeghy Csaba Tamás atya. - Áldd meg szentséges és hatalmas jobboddal e járműveket. Állítsd kegyesen őrizetükre szent angyalodat; és dicsőséges vértanúdnak, Szent Kristófnak közbenjárására mindazoknak, akik ezeken utaznak, nyújtsd gondviselő oltalmadat minden veszéllyel szemben. Adj nekik mindenkor szerencsés megérkezést. Mutasd meg szolgáidnak az üdvösség útját, hogy kegyelmeddel támogatva eljussanak egykor a földi élet mulandó változandóságai és vándorlása után örök céljukhoz - fogalmazott a plébános, majd szenteltvizet locsolt a járművekre.

Szeghy Csaba Tamás atya a zalaszentivániak autóit is megáldotta
Fotó: Póczakné Simon Rózsa

A védelmező szertartást Alsónemesapátiban, Zalaszentivánon, Vöcköndön, Alibánfán, Pethőhenyén és Nemesapátiban is megtartották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!