Nemesapáti

2013.11.22. 14:42

Először tiltakozott ellene

Nemesapáti - Először tiltakoztam, mert kellemetlennek éreztem. Így idézte fel Gáspár Zoltánné, amikor megtudta, hogy felterjesztették a díszpolgár címre.

Arany Gábor

A települési önkormányzatot immár negyedik ciklusban vezető polgármester megkérte a kezdeményezőket, a Nemesapáti Nyugdíjasok Egyesületének tagjait, hogy vonják vissza a felterjesztését, ám a civilek kitartottak elhatározásuk mellett. Ilyen előzmények után az öttagú képviselőtestület szeptember 9-én szavazott, ebben nem vett részt a polgármester és az egy hiányzó képviselő. A többiek egyöntetűen támogatták, hogy Gáspár Zoltánné, valamint a település sportegyesületének vezetésében régóta tevékenykedő Horváth János érdemeit ily módon ismerjék el.

– Először kellemetlennek éreztem, de amióta átvettem, egyfajta lelki megnyugvást ad. Ebben az is közrejátszhat, hogy mostanában több negatív hatás, személyes támadás is ért, a település anyagi gondokkal küzd. A kitüntetést az idősek napjára rendezett ünnepségen adták át, a múlt szombaton. Úgy érzem, ezzel azt is elismerték, hogy én 1984-től foglalkozom az idős emberekkel. Először hivatásszerűen, és faluvezetőként is kiemelt figyelmet szentelek nekik – mondta. Kérdésünkre közölte: még nem döntötte el, hogy jövőre jelölteti-e magát polgármesternek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!