Nagyrécse

2015.04.15. 14:11

Bejárták Szlovénia magyarlakta részét

Nagyrécse - A helyi körzeti általános iskola 7. osztályos tanulói a Határtalanul program keretében a Szlovéniában élő magyar kisebbségnél tettek nemrég látogatást.

Benedek Bálint

 

A nagykanizsai diákok rengeteg élménnyel gazdagodtak Fotó: A szerző

Az utazás alkalmával a dobronaki Kéttannyelvű Általános Iskolában adtak műsort, majd magyar táncházat tartottak az iskola tanulóinak. Bejárták a környék magyar vonatkozású emlékhelyeit. Megtekinthették többek között a lendvai várat, a Makovecz Imre által tervezett lendvai színházat és a Szentháromság Templomot. Sőt megnézték a Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet keretében működő Bánffy központot is, ahol a Szlovéniában élő magyarság életéről kaptak történelmi áttekintést. A kirándulás keretében Dobronakon a gyermekek a Kézműves Házban is jártak, Kerekegyházán a Körtemplomot is megnézték, majd Berkeházán a vízimalom bejárása után, Zsitkóc központjában megkoszorúzták a faluház homlokzatán lévő Deák Ferenc emléktáblát. Ugyancsak nagy élmény volt számukra az orchidea kertészet, ahol megismerkedhettek a trópusi növények jellemzőivel és gondozásával. A hazautazás is izgalommal telt: az energiaparkban játszottak, de megálltak a hodosi tónál lévő vidámparkban is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!