Nagyrécse

2017.01.07. 16:27

Újévköszöntő ünnepséget szerveztek az Inkey kastélyban

Nagyrécse - Az Inkey kastély dísztermében szervezett újévköszöntő ünnepséget az önkormányzat. A kulturális programokkal színesített eseményen megáldották a település új címerét és zászlóját.

Benedek Bálint

Mivel a falu korábbi címere és zászlója még a rendszerváltás idején készült, nem felelt meg az új heraldikai követelményeknek. Ezért az idei, kulturális műsorral színesített ünnepség Laskai Béla polgármester szerint történelmi jelentőségű volt a település életében.

Fotó: Szakony Attila

- Éppen egy évvel ezelőtt a kastély belső felújításának elkészültére koccinthattunk, és most újabb jeles eseményen vehettünk részt - mondta köszöntőjében a településvezető. - Mindezek a tettek mutatják, hogy a jövőbe vetett hitünkhöz, valóra váló álmainkhoz csak közös erővel juthatunk el. Ebben a rohanó világban Nagyrécse megmutatta, hogy állandó megújulásra is képes.

Fotó: Szakony Attila

Cseresnyés Péter államtitkár, a térség országgyűlési képviselője beszédében kiemelte: az Inkey-kastély jelképe a településnek, s mára - sok munkának hála - újra a régi fényében tündökölhet. Ez az épület is erősítheti a lakók identitását, hiszen ide mindig visszatérhetnek, itt találkozhatnak a barátaikkal, közösen tölthetik a szabadidejüket.

Az ünnepi műsorban fellépett a helyi Ritmus Kórus és koncertet adott Nagykanizsa Város Vegyeskara is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!