Nagykanizsa

2013.06.19. 12:21

Zakóra már nem telik a Nagykanizsai Fúvószenekarnak

Nagykanizsa - Önkormányzati segítséggel új helyre költözött a Nagykanizsai Fúvószenekar. Működésük költségeinek jelentős részét önmaguk finanszírozzák, ezért zakóra már nem telik. Mondjuk, most nem is kell, de hűvös időben jól jönne.

Horváth-Balogh Attila

A zenekar korábban a Hevesi Sándor Művelődési Központban próbált, ám ez gyakran zavarta az intézményben zajló programokat. Ezért vissza kellett költözniük a zeneiskolába, de az ottani terem akusztikája nem volt jó. Most ez a probléma megoldódott, használatba kaptak egy termet az önkormányzattól a polgármesteri hivatal alsó szintjén. A zenekar vezetője, Tatár Csaba elmondta azt is: természetesen, ők maguk is jelentős összeget tesznek bele a munkába, maguk finanszírozzák például hangszereik felújítását, a fellépésekhez kapcsolódó útiköltséget, így aztán van, amire már nem jut pénz.

Kiskanizsán, a hősök napján hűvös időben, tarka ruhában léptek fel. Fotó: Horváth-Balogh Attila

- Ha kicsit hűvösebb időben kell fellépnünk (mint a hősök napi megemlékezésen Kiskanizsán), a nyakkendőből és ingből, illetve kis mellényből és nadrágból álló formaruhánk nem véd meg minket a hidegtől. Szükségünk lenne egy zakóra, hogy rossz időben is egységes öltözetben tudjunk a közönség elé állni  mondta.  Ebben kérünk segítséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!