Nagykanizsa

2017.03.29. 17:15

Versmondó gyerekek - A járási verseny után a megyei döntőt a Halis könyvtárban tartják

Nagykanizsa - A Rozgonyi-iskola adott otthont szerdán az általános iskolások Arany János járási szavalóversenyének.

Benedek Bálint

- Két éve 54 iskolás állt a magyar szakos tanárok alkotta zsűri elé, ezúttal nyolcvanan mondják el kedvenc versüket - fogalmazott Jeszenői Csaba, az intézmény igazgatója. - A költemények lelkesítik a hallgatót, mert a jól elszavalt vers mindenkit megérint. Még akkor is, ha nem értjük a sorait, szavait, mert a színpadon egyszerre két személyiség tárulhat fel előttünk: a verset mondóé és az íróé. Tehát így a szellemi produktum mindenkit gazdagít.

Száraz Rebeka, a Piarista-iskola 6. osztályos tanulója
Fotó: Gergely Szilárd

A gyermekek több korcsoportban versenyeztek, álltak ki a kötelező és szabadon választott költeményekkel. Az óvodások, valamint az alsósok közül az első három helyezettet díjazták, míg az 5-6. és 7-8. osztályosok mezőnyéből az első négy helyezett jutott tovább a megyei döntőre, amit a Halis-könyvtárban április 8-án, szombaton rendeznek meg.

Eredmények. 5-6. osztály: 1. Rudics Mátyás, 2. Kiss Veronika (mindketten Batthyány), 3. Kéthelyi Anna (Piarista), 4. Bomba Benedek (Zrínyi). 7-8. osztály: 1. Silló Kinga (Batthyány), 2. Bali Éva (Hevesi), 3. Vajda Rita (Kiskanizsa), 4. Kovács Viktória (Murakeresztúr).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!