Nagykanizsa

2017.02.10. 11:40

Újabb képzés Kanizsán - Emelt szintű érettségi nélkül is be lehet kerülni

Nagykanizsa – Újraindul a Pécsi Tudományegyetem kihelyezett egyetemi képzése a roma nemzetiségi önkormányzat Teleki utcai közösségi épületében.

Pásztor András

A közösségszervező alapképzést költségtérítéses, levelező formában hirdette meg az egyetem. Az érdeklődők február 15-ig jelentkezhetnek az új képzésre, ahol külön meg is jelölhetik, hogy a kanizsai  képzési helyen szeretnék folytatni tanulmányaikat.

Lendvai Ferenc, a nagykanizsai roma nemzetiségi önkormányzat elnöke az új képzés kapcsán elmondta: a 6 félévből álló alapszakon az első esztendőt követően három különböző szakirány – kulturális közösségszervező, ifjúsági közösségszervező és humánfejlesztő – felé orientálódhatnak a hallgatók.

– A közösségi házunk korábban is otthont adott a Pécsi Tudományegyetem kihelyezett andragógia képzésének, éppen ezért nagy fegyverténynek tartjuk, hogy ismét elindulhat egy képzés a városban – fogalmazott Lendvai Ferenc, aki hangsúlyozta: sokan nem akarnak vagy éppen nem tudnak több száz kilométert utazni az egyetemi képzés miatt, az ő számukra ideális lehet a helyben történő oktatás. – A közösségi ház rendelkezik mindazzal az infrastruktúrával, ami a képzési napok lebonyolításához szükséges.

Az elnök elárulta: a felvételihez nem szükséges emelt szintű érettségi, s ha legalább 12 fő eléri a ponthatárt, akkor indulhat a képzés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!