Nagykanizsa

2016.10.27. 15:26

Új tanműhelyt avattak

Nagykanizsa – Vendéglátó-ipari eladók új gyakorlati helyét adták át csütörtökön a Thúry György Szakképző Iskolában.

Benedek Bálint

– A terem avatása egy kis lépés intézményünk életében, de az új megalkotása előre vetíti a jövőt, a változást, a tenni akarást – mondta köszöntőjében Richterné László Erzsébet az intézmény igazgatója. – Ez a terem intézményünk cukrász műhelye volt, amit a cukrászképzés kinőtt, s a félre tett holmik csak gyűltek benne, miközben problémát jelentett, hogy nincs helye a vendéglátóipari eladók képzésének.

A szakképző iskolát korábban is segítette már a Kanizsa TISZK. Miután az Erzsébet téren megszűnt a tanbolt, a berendezési tárgyak és bútorok az intézményhez kerültek. Nagy Józsefné gyakorlati oktatásvezető ötletének köszönhetően a Nagykanizsai Szakképzési Centrum támogatásával saját erőből alakíthatták ki a tanműhelyt, melyet három évfolyam használhat.

– A vendéglátóipari eladók készíthetnek hidegtálakat, kávét és akár pohárkrémet is – fogalmazott Nagy Józsefné. – Ezt követően az új teremben az értékesítést is rendezett körülmények között még jobban begyakorolhatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!