Nagykanizsa

2015.01.19. 18:30

Tüntettek, mert féltik a kórházat - A szocialisták támogatást várnak a fideszes országgyűlési képviselőktől

Nagykanizsa - Körülbelül 150-200 ember demonstrált este a kórház előtt a hírek szerint az egészségügyi intézményt érintő negatív intézkedések ellen.

Horváth-Balogh Attila

A tüntetést a Magyar Szocialista Párt helyi csoportja szervezte.

– Azért kezdeményeztük a tüntetést, mert decemberben Zombor Gábor egészségügyi államtitkár azt nyilatkozta, hogy megyénként csak egy súlyponti kórház maradhat – mondta az embereknek Teleki László, az MSZP országgyűlési képviselője. – Nyilván, felvetődött bennünk a kérdés, hogy Zalaegerszeg, vagy Nagykanizsa lesz ez – folytatta a képviselő. – Aztán jöttek a hírek, hogy nem csak a súlyponti besorolását veszítheti el a kanizsai kórház, hanem több osztályt is, ami nem csak a betegeket érintené hátrányosan, de az itt dolgozókat is. Ezt nem engedhetjük meg, ezért szerveztük a demonstrációt, mert azt gondoljuk, ha valódi összefogást tudunk felmutatni, megakadályozhatjuk a Kanizsai Dorottya Kórház "megnyirbálását".

 

Teleki László hozzátette: ebben kérik a megye fideszes országgyűlési képviselőinek támogatását is, akik szerinte nem állhatnak be olyan kormányzati döntés mögé, ami a Dél-Zalában élő emberek ellen szól, hiszen 180 ezres ellátotti körzetről van szó. A kórházra vonatkozó kérdéseket pedig a Parlament falai közt is felteszi az illetékeseknek.

Dr. Fodor Csaba, az MSZP megyei szövetségének elnöke megjegyezte: az elmúlt években több milliárdos fejlesztés történt a kórházban, ami egy esetleges feladatszűkítés esetén kidobott pénzzé válna.

Az egyik tüntető, Orbánné Hajzer Edit kérdésünkre azt mondta: betegként neki is az az érdeke, hogy a kórház változatlan formában működhessen tovább, ezért jött el a demonstrációra. Ám véleménye szerint több embernek kellett volna részt vennie a tüntetésen, hiszen egy negatív változás nem csak a kanizsaiakat sújtja majd, hanem a térség valamennyi lakóját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!