Nagykanizsa

2013.05.27. 11:35

Sportegyesületeknél is végezhető önkéntes munka

Nagykanizsa - A kötelező 50 órányi önkéntes munkát, akár sportegyesületeknél is le lehet dolgozni, s ehhez lehetőséget is biztosít a Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület - hangzott el hétfőn a civil szervezet sajtótájékoztatóján.

Sámel József

Mint azt Budavölgyi Kálmán, az egyesület vezetőségi tagja elmondta: szervezetük egyike azon helyi csoportoknak, amelyek igazolhatják a fiatalok önkéntes munkáját. Mint elhangzott: a fiatalok a kötelező 50 órás önkéntes szolgálatot akár sportegyesületeknél is végezhetik, segíthetnek a sportpálya fenntartásában, a sportszerek karbantartásában, sőt akár még az is önkéntes munkának minősülhet, ha egy adott egyesület utánpótlás korú fiataljai odahaza mossák ki a mezeket.

Lengyák István, az egyesület elnöke hozzátette: szeretnék elérni, hogy önkéntes munkának minősüljön a művészeti csoportokban való szereplés is, hiszen ez utóbbi főleg a kistelepüléseken fontos közösségépítő munkát jelent.

Az egyesület vezetősége június 5-én 16-17 óra között a kanizsai és környékbeli sportegyesületek vezetit várja a városi könyvtárba, hogy részletes tájékoztatást adjanak arról, hogy az utánpótlás korú fiatalok milyen önkéntes munkát végezhetnek az egyesületeknél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!