Nagykanizsa

2016.08.18. 15:37

Sokat olvastak - A gyerekek szeretik a könyveket

Nagykanizsa – A Halis-könyvtár gólyalábazással színesített interaktív programot tartott csütörtökön a Csónakázó-tó melletti zöldtábor diákjainak.

Benedek Bálint

Gyerekek nevetésétől zengett a tábor, ugyanis a könyvtárosok vidám feladatokat állítottak össze. Például egyensúlyozni kellett a kötetekkel, egy másik feladat során pedig sorversenyben a lehető legtöbb könyvet célba juttatni. Azonban ennél is fontosabb volt az olvasás megszerettetése a gyerekekkel. Czupi Gyula, a Halis-könyvtár igazgatója szerint ez sikerült.

– Szinte minden turnusban népszerűsítettük a könyvtárat, s ezen keresztül az olvasást is. A visszajelzések azt mutatták, a gyerekek élénken érdeklődnek – folytatta Czupi Gyula. – Több mint kétszáz könyvmozgás történt a táboron belül, ami azt jelenti, hogy az ifjúság élvezettel forgatta a legfrissebb, népszerű, kortárs és állandó értéket képviselő regényeket.

Az igazgató hozzátette: ma nem elsősorban a Harry Potter a kedvenc, sokan élvezettel forgatják az Egy zizi naplója című könyvet is.

A Zrínyi-iskola tanulója, Horváth Márk sportos beállítottságú, így főleg a labdarúgásról szóló könyveket részesítette előnyben, de a fantasy is kifejezetten érdekli. A "rozgonyis" Gyenese Szulamit a tudományos témakörből válogat, de ha olyan kedve van, a mesekönyvekből is talál érdekeset. A Kőrösi-iskola tanulója, Mánfai Csongor szintén gyakran vesz a kezébe könyvet, sőt rendszeres látogatója a Halis-könyvtárnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!