Nagykanizsa

2014.06.09. 09:01

Sok jó bort kóstoltak

Nagykanizsa - Az idei városi borversenyen Németh József miklósfai szőlész-borász minden díjat elvitt. Az övé lett a város vörös- és fehérbora, továbbá kiérdemelte az év bortermelője címet is.

Horváth-Balogh Attila

A Vinalia Canisa 14. Nagykanizsai Borversenyt szombaton rendezte meg a Régimozi Étteremben a Förhéncért Egyesület. A megmérettetésre 57 mintát hoztak a gazdák, melyeket többek közt olyan neves borászok értékeltek, mint a Keszthely-pogányvári Bezerics Csaba.

A versenyigazgató Förhénci Horváth Gyula rámutatott: egy kiváló támogató nélkül nem rendezhették volna meg a versenyt.

– Öröm számomra, hogy bevallhatom, ennyi boldog zsűriző arcot Nagykanizsán még nem láttam: tetszettek a borok. Persze, olyan tételek is voltak, melyek kizökkentették a bírálókat a gyönyörűségből. Utóbbiak készítőinek azt javaslom, szedjék össze magukat és legyenek jó gazdái boraiknak.

Németh József az oklevelekkel (Fotó: Horváth-Balogh Attila)

A város vörös- és fehérbora, illetve az év kanizsai bortermelője címet Cseresnyés Péter polgármester adta át. Mindhárom címet a miklósfai Németh József érdemelte ki királyleányka, illetve pinot noir borával. A sorban utána a legtöbb, 3 aranyérmes bor gazdája pedig Kápolnás Zoltán lett.

A zsűri egyébként összesen 15 arany-, 19 ezüst- és 15 bronzérmet osztott ki.

A boros hétvége vasárnap a förhénci nyitott pincék-programmal folytatódott, ahol az érdeklődők Benczik Ferenc, Förhénci Horváth Gyula, Kápolnás Zoltán és a Skanecz testvérek nedűit kóstolhatták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!