Nagykanizsa

2016.12.13. 09:27

Rommá tört az ajándék a postai csomagban

Nagykanizsa - Rommá törve kapta kézhez habos isler-csomagját a nagykanizsai Dávidovics Józsefné. Az asszony ezen mélységesen felháborodott és panaszával megkereste szerkesztőségünket.

Horváth-Balogh Attila

_ Nagyot csalódtam a postában _ jelentette ki lapunknak Dávidovics Józsefné. _ Az történt ugyanis, hogy a sógornőm egy évben kétszer küld nekem a habos isler nevű szolnoki süteménykülönlegességből. Magam is szolnoki születésű vagyok és ez a kedvencem, így mindig jó érzéssel és várakozással telve vettem kézbe a postai csomagot. Amit mindig ugyanúgy csomagolt be a sógornőm, mint a mostanit _ ebben azonban darabokra tört, gusztustalan állapotú süteményeket találtam. Azt gondolom, ha már vállalja a posta a törékeny csomagok szállítását, ráadásul nem elhanyagolható viteldíjért (2535 forintért), akkor nem engedhet meg magának ekkora figyelmetlenséget, hiszen a csomagoláson feltüntette a feladó, hogy törékeny a csomag tartalma.

Dávidovics Józsefné kijelentette: azt várja a postától, hogy legalább a szállítás díját térítse vissza, hiszen nem teljesítette 100 százalékban a vállalását.

Dávidovics Józsefné mélységes csalódottságának adott hangot

Fotó: Horváth-Balogh Attila

A Magyar Posta Zrt. társasági kommunikációs osztályát is megkerestük az üggyel kapcsolatban. Innét azt a választ kaptuk: sajnálják az ügyfelet ért kellemetlenséget és természetesen, minden beérkező panaszt kivizsgálnak, ám ehhez arra van szükség, hogy az adott problémával kapcsolatban az ügyfél hivatalos panaszt tegyen. Erre lehetősége van minden állandó postai szolgáltató-, illetve ügyfélszolgálati helyen személyesen és a központi ügyfélszolgálatnál telefonon, vagy levélben. Amennyiben a panasz megalapozottnak bizonyul, a Magyar Posta a hatályos jogszabályi előírásoknak megfelelően kártérítést köteles fizetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!