Nagykanizsa

2009.03.20. 03:29

Népszerű sorozat

Letenye - Egészségnapok a letenyei óvodában címmel olyan programokat tartanak, melyeken a szülők és az óvodai dolgozók vendégelik meg a gyerekeket. Szerdán a szendvicsek voltak soron.

Kelemen Valéria

A fejlődésben lévő gyermek egészséges étrendjéből nem hiányozhatnak a fehérjék, a zöldségek és a magvas péksütemények sem, ezért az óvodai sorozat aktuális állomását az egészséges szendvicseknek szentelték. A Somogyi Istvánné, Rózsi néni és Fischli Eszter óvónők, valamint Dobnya Istvánné dajka gardírozta 3. csoport volt a házigazdája a programnak, melynek sikeréért szülőkkel közösen munkálkodtak, a nyersanyagot is együtt beszerezve. Ötleteket, recepteket gyűjtöttek, s nagy odafigyeléssel válogatták össze a szükséges anyagokat, gondosan ügyelve arra, hogy kizárólag jó minőségű termékekből készült falatkák kerüljenek az asztalra. 

- A gyerekek érdekében vagyunk itt, hiszen ennyivel tartozunk az óvodának - fogalmazott a szendvicsek készítése közben Kati, aki a munkahelyéről kéretőzött el. - Csoportunkban a szülők együttműködése is példás, a tegnap délutáni előkészületekben is aktívan részt vettünk. Ilyenkor recepteket és ötleteket is cserélünk, s a gyermekeinkről is szó esik. 

- Ha az időm engedi, minden rendezvényre eljövök, s nem csak azért, mert tagja vagyok a Szülői Munkaközösségnek - vette át a szót Andrea, utolsó simításokat végezve egy szendvicsfalatkán. - Fontos, hogy a gyerekeket is lássuk az óvodában, s az is, hogy segítsünk, ha megtehetjük - vélekedett Anita.

 
- Az egészséges táplálkozás kiskorban is lényeges, ezért kell biztosítani, hogy sokféle étket megízleljenek. Kristóf fiam otthon nem eszik meg mindent, de itt, az óvodában, mint mondja, minden finom. A nagyobbik fiam, Patrik már elsős, de visszasírja az óvodát, annyira szeretett ide járni.

A nap fénypontjaként a csoportok megjelentek a tornaszobában, s Kenyér Ödön köszöntője után - Rózsi néni tomácsolta - az ovisok jóízűen láttak a falatozáshoz. 

- Ez a sajtsaláta nagyon finom, jó lenne, ha anya is megszerezné a receptjét, s készítene otthon! - mondta a 4. csoportos, öt és fél éves Bálint. 

- Elmesélem anyának, milyen jókat ettünk ma - fogalmazott az ötéves Dénes a 2. csoportból, elárulva: nagyon szeret az óvodában enni. A különféle egészséges alapanyagokból készített apró szendvicsek, töltött zöldségek és saláták ötletesen szervírozva nagy sikert arattak, így különösebb kínálgatásra sem volt szükség. 

A szervezők sokféle sajtot, zöldséget, túrót, növényi eredetű olajat és margarinokat használtak fel annak érdekében, hogy ezen élelmiszereket megszerettessék az óvodásokkal. Semmi sem bizonyítja jobban a rendezvény sikerességét, minthogy a roskadásig telt, hosszú asztalsor rövid időn belül üres lett. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!