Nagykanizsa

2016.08.26. 13:45

Nem épül meg az elkerülő út?

Nagykanizsa – A kormány ígéreteivel ellentétben mégsem készül el 2018-ig a várost délről elkerülő autóút. Ezt állította tegnap, a 61-es út Csónakázó-tavi körforgalmánál tartott tájékoztatóján Horváth Jácint, a Demokratikus Koalíció önkormányzati képviselője.

Szabó Zsófia

Az ellenzéki képviselő elöljáróban felidézte: a kormány még 2015-ben azt mondta, a város iparfejlesztési céljaihoz nagyban hozzájárulna, ha megépülne a Kanizsát délről elkerülő út.

– Tavaly arról született döntés, ennek kapcsán, hogy a fejlesztés első ütemeként a fejlesztési-, és a nemzetgazdasági miniszter tegye meg a megvalósításhoz szükséges intézkedéseket, 2018. márciusáig – összegezte Horváth Jácint, aki hozzátette: idén viszont másról szólt a város és a kormány közti megállapodás. Nem az út tényleges megépítéséről, hanem a munkálatok előkészítéséről.

– A változás igaz, csak egy szó – jegyezte meg a képviselő. – Ám ebből is kiderül, hogy miután az iparterületek megvásárlása esetén is megszegte ígéretét az Orbán-kormány, úgy most a 61-es utat és a Csengery utat összekötő déli elkerülőt sem építi meg az ígért határidőre.

Horváth Jácint leszögezte: Cseresnyés Péternek és a városvezetésnek kellene számon kérnie a kormány ígéreteit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!