Nagykanizsa

2016.02.05. 17:20

Négy kiemelt projekt: Kanizsa félmilliárd forintot kapott az előkészítésre

Négy nagyberuházás előkészítésére 500 millió forintos állami támogatást kapott a dél-zalai város önkormányzata – jelentette be pénteken Dénes Sándor polgármester, illetve Cseresnyés Péter parlamenti képviselő.

Pásztor András

Dénes Sándor polgármester elmondta: tavaly júniusban több beruházásról, illetve fejlesztésről született megállapodás a kormány és a város között, melynek eredményeként most összesen négy kiemelt projekt – sport- és rendezvénycsarnok, fedett versenymedence, konferencia- és rendezvényközpont, ferences kolostor felújítása – megvalósításának előkészítésére kapott 500 millió forintos támogatást az önkormányzat.

– Ez az összeg az előkészítésre, a megvalósíthatósági tanulmányokra elegendő, a beruházások összértéke ugyanis meghaladja a tízmilliárd forintot – hangsúlyozta a polgármester, aki jelezte: a közel 3000 fő befogadására alkalmas sportcsarnokot a Kanizsa Centrum Bevásárlóközpont melletti területen szeretnék megvalósítani, míg a konferencia- és rendezvényközpont az Erzsébet tér északi részén valósulna meg. – Az 50 méteres fedett versenymedence a jelenlegi uszodaépülethez kapcsolódna. A ferences kolostorban pedig több funkciót is szeretnénk, így például állandó és időszaki kiállításokat, esetleg egy kisebb sörfőző manufaktúra is beindításra kerülhet.

 

Cseresnyés Péter, a térség parlamenti képviselője, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára a pénteki tájékoztatón elmondta: komoly szakmai sikernek tartja, hogy a remek előkészítésnek köszönhetően mind a négy kiemelt fejlesztés megvalósulhat.

– Szeretnék mindenkit emlékeztetni arra, hogy ezen fejlesztések előkészítését, egyáltalán az ötletek felmerülését az tette lehetővé, hogy a kormány megszabadította a településeket az adósságtól – jegyezte meg az államtitkár. – A fenti, kifejezetten Kanizsát érintő fejlesztések mellett a gazdaságfejlesztést és a turizmusfejlesztést fókuszba helyező Mura-program is elkészült. Az anyag rövidesen a kormány elé kerül, s pozitív elbírálás esetén ezen fejlesztések is elindulhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!