Nagykanizsa

2016.09.26. 15:08

Ne a bajt hozzák ide - a Fidelitas tartott sajtótájékoztatót

Nagykanizsa - Mi fiatalok egy magyar országban, Európában képzeljük el a jövőnket – jelentette ki hétfői sajtótájékoztatóján Léránt Gábor, a Fidelitas nagykanizsai csoportjának elnöke.

Horváth-Balogh Attila

A sajtótájékoztatóra rendhagyó módon a Deák téren került sor. Léránt Gábor itt – utalva a vasárnapi népszavazásra – kijelentette: sorsdöntő kérdés megválaszolása előtt áll Magyarország.

- Arról kell döntenünk, hogy a senki által meg nem választott bürokraták ne szólhassanak bele egy olyan nemzeti hatáskörbe, mely arról szól, hogy mely országok kikkel legyenek kénytelenek együtt élni - szögezte le. - Azért a többes szám, mert ez a kérdés nem csak Magyarország egészét, hanem Európa összes államát érinti. Brüsszel felső határ nélküli kvótát akar bevezetni, óriási együttélési problémákat okozva ezzel.

Léránt Gábor szerint mára kiderült: a baj fokozódásának megelőzésére a magyar javaslat az egyetlen megoldás. Ez pedig világos, egyértelmű és erkölcsileg is helyes: ugyanis a magyar kormány álláspontja az, hogy a segítséget kell odavinni, ahol a baj keletkezik, nem pedig a bajt Európába hozni. Ezért a magyar fiataloknak is – ha meg akarják őrizni hazánkat a mostani állapotában – vasárnap nemmel kell szavazniuk.

Címkék#Nagykanizsa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!