Nagykanizsa

2017.02.27. 14:20

Kreatív divatékszerek és virágok

Nagykanizsa - Ékszer és virág. A férfiak általában e kétféle ajándékkal lepik meg a hölgyeket a közelgő nőnap alkalmából.

Benedek Bálint

- Nem is teszik rosszul, hiszen a nők többsége szereti is az ékszert, ráadásul nem csak ezen az ünnepen örülnek ennek a meglepetésnek - mondta Petró Ágnes szakértő, ékszerboltvezető. - Sokan szeretik az arany, a gyémánt ékszereket, de ezek drágák, ezért nem is tudnánk cserélgetni.

Viszont a divat ennél gyorsabban változik, megújul, ezért találták ki a gyártók a divatékszereket. Ezek is magas minőséget képviselnek, de megfizethetőbbek.

Lukácsné Grózner Andrea mester virágkötő szerint a férfiak tudják, hogy a hóvirágot és a tőzikét nem szabad leszakítani, de tavaszi virágokból így is bőséges a kínálat  Fotó: Szakony Attila

Petró Ágnes szerint divatosak azok az ékszerek, amelyeket mindenki saját maga állíthat össze. Egy karkötő is bővíthető, hiszen kerülhet rá medál vagy a trendi különféle alakzatokkal hódító charm.

- A variálás szabadságát szeretik a nők, hiszen egyedivé tehetik az ékszereiket és a kreativitásuk is szárnyalhat.

Az ékszerek tekintetében a hölgyek kifejezetten kedvelik a szetteket, hiszen ha van karkötőjük, akkor ezt kiegészíthetik akár gyűrűkkel, nyaklánccal és fülbevalóval.

Gyűrűt is ajándékozhatunk
Fotó: Szakony Attila

- Az egyik divatékszerekkel foglalkozó cég erre az évre afrikai kollekcióval rukkolt elő, ezzel párhuzamosan minimalista irányzatot is a piacra dobott - folytatta a szakember. - Sőt még van egy retró vonala is, ami gravírozható medálokkal foglalkozik. Ezenkívül a mostani darabokra jellemző a bohém barokk és a színes hippis, ami szintén variálható. Korábban az aranyat, az ezüstöt külön viselték, manapság kombinálják.

Petró Ágnes azt tapasztalta, hogy a férfiak nőnap közeledtével figyelnek a párjukra és olyan dolgokkal lepik meg őket, amivel örömöt okoznak.

A divatékszerek Petró Ágnes szerint megfizethető kategóriát képviselnek, jó választás a hölgyeknek

Ezt megerősítette Lukácsné Grózner Andrea mester virágkötő is. A férfiak többfajta árkategóriájú virágból is választhatnak, azt viszont tudják, hogy a hóvirágot és a tőzikét nem érdemes leszakítani az erdőben, hiszen természetkárosításért súlyos büntetést kaphatnak.

- Mostanában cserepes hóvirágot már lehet kapni, ezért nincs retorzió, hiszen kiültetve tovább szaporítható - tette hozzá.

- De korán megjelenik a kankalin, a nárcisz, valamint az ugyancsak többféle színben pompázó krókusz. Ezekből egy kis fantáziával készíthetünk asztali díszeket, amelyek nemcsak a hölgyek szívét dobogtatják meg, de tavasz költözhet az otthonokba.

Karkötők szép gyöngyökkel

A szakértő szerint a vágott, szálas virágok esetében a mini gerbera, a frézia és az írisz a legkedveltebbek, sőt a külföldi tulipán is megjelenik, de az örök kedvenc továbbra is a szegfű, amely ilyenkor a hagyományos mellett extra színekkel hódít.

- Természetesen a sorból a rózsa sem maradhat ki, ebből a cserepes verziót érdemes kiültetni a kertbe és jövőre újra kivirágzik - jelezte Lukácsné Grózner Andrea. - Előfordul, hogy az ajándékba kapott cserepes virág tönkremegy. A tőzeges talaj megtévesztheti a vásárlókat, ezért érdemes eggyel nagyobb tartóba átültetni és általános virágföldet tenni hozzá.

Cserepes hóvirág, kankalin, nárcisz és szegfű a sláger

 

 



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!