Nagykanizsa

2014.10.23. 13:55

Megalakult az új testület Nagykanizsán

Nagykanizsán a Vasemberház dísztermében tartotta alakuló ülését az új közgyűlés.

Pásztor András

Dr. Nemes Pál, a helyi választási bizottság elnöke ismertette a választás végeredményét: a város polgármestere Dénes Sándor lett, választott képviselőként dr. Erdős László, Balogh László, Szőlősi Márta, Jerausek István, Bizzer András, Bedő György, Gyalókai Zoltán, Karádi Ferenc, Tóth Nándor és Dénes Sándor kapott bizalmat.

A nagykanizsai közgyűlésbe további négy képviselő – dr. Fodor Csaba, Marton István, Horváth Jácint, Gábris Jácint – jutott be kompenzációs listáról.

Az eskütételek után Dénes Sándor ismertette programját. Kiemelt feladatának tekinti a munkahelyteremtést, a kanizsai vállalkozások támogatását, s az új befektetők segítését. A polgármester többek közt az úthálózat fejlesztését, az egészségügy terén az ellátás színvonalának megtartását, minőségi kulturális programkínálatot, a sporttámogatás növelését ígérte.

 

Ezt követően a polgármester illetményéről szavazott a testület. Ez alapján Dénes Sándort havonta 747.900 forintos fizetés, továbbá 112.185 forintos költségtérítés illeti.

A közgyűlés titkos szavazással két alpolgármester választott: Karádi Ferenc főállásban, míg Tóth Nándor társadalmi megbízatással látja el a feladatot. Előbbi havi illetménye 598.300 forint, utóbbié pedig 299.200 forint lesz.

Az ülés végén dr. Fodor Csaba azt mondta: szerinte alkalmatlan alpolgármestereket, két politikai komisszárt választott a testület. Dénes Sándor visszautasította a szocialista képviselő szavait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!