Nagykanizsa

2014.03.22. 10:05

Madárerdő tanösvény

Nagykanizsa - Színes információs táblák segítségével követhetők ezután a madarak a Csónakázó-tó melletti erdőben.

Benedek Bálint

A Madárerdő tanösvényt pénteken adta át Cseresnyés Péter polgármester és Rosta Gyula, a Zalaerdő Zrt. vezérigazgatója. A turistajelzéshez hasonló, barna, fára festett madárfigura jelzi, hogy a Madárerdő tanösvényen járunk, mely a vezérigazgató reményei szerint kiváló kirándulóhelye lesz a családoknak. A közel 1300 méter hosszú, 3 millió forintból megvalósult kacskaringós ösvényen 11, a környék madárfajainak jellemzőit tartalmazó, érdekességekkel színesített tábla került ki.

- Ezen kívül nagy méretű dúcetetőt raktunk ki és még négy, méretében és berepülő nyílását tekintve különböző odút építettünk, megkönnyítve a madarak költését. A fejlesztés még nem zárult le, az iskoláknak további odú kihelyezésre is lehetőségük nyílhat - mondta el Rosta Gyula.

Cseresnyés Péter polgármester szerint a beruházás is kitűnően mutatja, hogy a Csónakázó-tó és környéke fejlődik. Hozzátette, a Zalaerdő Zrt. és a város közös munkájából hamarosan felújítják a régóta elhagyatott kilátót is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!