Nagykanizsa

2015.06.24. 18:38

Közgyűlés Nagykanizsán - Kilépnek a Zalaispából

Nagykanizsa - Pályázat a közösségi közlekedés veszteségfinanszírozására, állati tetem-égető berendezés vásárlása és új ügyvezető a városi televízió élén. Csütörtökön többek között ezekről döntött a képviselő-testület.

Pásztor András

A kanizsai közgyűlés élt azzal a lehetőséggel, hogy pályázati úton költségvetési támogatást igényeljen a helyi közösségi közlekedés veszteségfinanszírozásához. Az előterjesztésből kiderült, hogy júniusig a nagykanizsai önkormányzat 62.8 millió forintot utalt át a szolgáltatónak a működési költségekre. A számítások szerint az év végéig még 41 millió forintra lenne szükség a városi buszközlekedés működtetéséhez. Az előterjesztésből az nem derült ki, hogy az önkormányzat mekkora támogatást igényel a központi költségvetésből.

A testület az idei állategészségügyi fejlesztésekről is döntött. Mint elhangzott: az idei 6.25 millió forintos keretből, 2.2 millió forint értékben kutyaürülék tároló edények kerültek kihelyezésre a város több pontján. A fennmaradó mintegy 4 millió forintból pedig egy állati tetem-égető beruházást tervez az önkormányzat az állatotthon közelében. Az új berendezés viszonylag hamar megtérülne, eddig ugyanis jelentős összeget emésztett fel az elhullott állati tetemek elszállítása, tárolása és ártalmatlanítása.

A képviselő-testület csütörtökön arról is határozott, hogy az év végével kilép a Zalaispa Hulladékgazdálkodási Társulásból, azzal a feltétellel, hogy a kiválással felmerülő elszámolási és egyéb vagyoni viszonyok ismeretében újra tárgyalhatja jelen döntését.

A közgyűlés több intézmény magasabb vezetői álláshelyére is pályázatot írt ki, így például a Nagykanizsai Egyesített Szociális Intézmény, illetve a Nagykanizsai családsegítő és Gyermekjóléti Központ esetében is. A pályázatokat szeptember 31-ig lehet benyújtani.

A testület zárt ülésen döntött a Kanizsa TV Kft. ügyvezetői és főszerkesztetői tisztségére beérkezett pályázatokról is. A három pályázó közül a nagykanizsai közgyűlés végül Péter Árpádot bízta meg a feladat ellátásával. Az újonnan megválasztott ügyvezető-főszerkesztő 5 éves megbízatást kapott, munkáját július elsejével kezdheti.

Címkék#Nagykanizsa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!