Nagykanizsa

2016.03.16. 14:30

Kiképezték a klímareferenseket

Nagykanizsa – A minap átvehették tanúsítványaikat azok a többségében önkormányzati szakemberek, akik az elmúlt hetekben részt vettek a klímareferens-képzésen.

Pásztor András

A tanúsítványt megszerző szakemberek a későbbiekben sokat tehetnek majd szűkebb és tágabb környezetükben a klímaváltozás hatásai ellen, hiszen a nyugat-dunántúli régió a Kárpát-medencének az a térsége, amely a leginkább alkalmas a szélenergia kiaknázására, akár nagyobb teljesítményű szélerőműparkok telepítésére is. Az itteni, kiváló minőségű termőföld a biomassza-termeléshez is remek lehetőséget nyújt, míg Zala megye termálkincse a földhő megújuló használatát teszi lehetővé.

Mint elhangzott: a 2014-2020-as uniós ciklusban közel 600 milliárd forintos keret áll majd rendelkezésre kimondottan a klímaváltozáshoz történő alkalmazkodást, valamint az energiahatékonyságot és a megújuló energiaforrások felhasználását célzó projektek támogatására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!