Nagykanizsa

2015.10.09. 16:34

Kerekes székkel a könyvtárban

Nagykanizsa - Az országos könyvtári napok keretében a Halis- könyvtárban iskolások próbálhatták ki, hogy a kerekes székesek miként tudnak közlekedni az intézményben.

Benedek Bálint

Ebben Kardos Ferenc, a ház maga is mozgáskorlátozott igazgatóhelyettese, és Kasper Márta, a Mozgáskorlátozottak Nagykanizsa Városi Egyesületének sortársi tanácsadója volt a segítségükre. A Rozgonyi-iskola hetedik osztályos diákjai interaktív előadás keretében ismerkedhettek meg a különféle fogyatékossággal élők mindennapjaival. Majd beleülhettek egy kerekes székbe, hogy felfedezzék a könyvtárat.

A kerekes székes próbakör során kiderült: a polcok között van elég hely a könyvtárban. Jobbról Kardos Ferenc igazgatóhelyettes Fotó: Szakony Attila

- A városban mozgáskorlátozott szempontból lenne tennivaló bőven, a Halis-könyvtár viszont minden intézmény előtt példa lehetne - mesélte a 15 éve egy lábbal élő Kasper Márta. - Az épület könnyen megközelíthető, rámpa vezet a bejáratig, belül tágas, a tolószékem kényelmesen elfér a polcsorok között, a dolgozók segítőkészek.

Kardos Ferenc szerint fontos, hogy a gyerekek megtanulják a fogyatékossággal élő emberekkel való bánásmódot, hiszen sokuk önálló, nem igényelnek plusz támogatást. Soha ne rontsunk rájuk, a beleegyezésükkel segítsünk nekik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!