Nagykanizsa

2011.01.28. 09:00

Kapuikat kinyitják a város felé

Az Idősügyi Tanács és a Mozgáskorlátozottak Nagykanizsai Városi Egyesülete kiadásában jelent meg a Kapuinkat kinyitjuk című kötet.

zaol.hu

Az időseket és fogyatékkal élőket tömörítő klubokat, valamint civil szervezeteket bemutató kötet az egyik szerkesztő Büki Pálné szerint olyan könyv, ami egyszerre közösségi és egyéni bemutatkozás, várostörténet és klubtörténet is. A helyi lakosság azon rétegének bemutatkozása, mely a kanizsai népesség ötödrészét teszi ki. Az időskorúak közössége és a fogyatékkal élők nyitották ki tehát a kapuikat, s önmaguknak és a nagyvilágnak egyaránt szól ez a kitárulkozás.

- A könyv sorai az egyre céltudatosabb életről, a közös szórakozásokról és barátságokról szólnak - mondta Büki Pálné, az Idősügyi Tanács társelnöke, aki úgy véli: az elmúlt években kialakult szervezeti rend és munkakapcsolati feladatrendszer nyomán a kanizsai idősek jelentékeny része összetartóbb, kulturáltabb, szervezettebb és egészségesebb életvitelt folytat.

- Ezek a termékeny évek megérdemelték, hogy könyv alakban is bemutassuk Nagykanizsa MJV Idősügyi Tanácsának és a vele együttműködő kluboknak a tevékenységét. A klubok jó hozzáállásának köszönhetően, a minap megjelent kötetben immár írott és képes formában is nyomon követhetők azok a szerteágazó programok, melyekben a kanizsai idősek régóta részt vesznek. - Mi jól tudjuk, mit jelent a társas lét ereje, s abban bízunk, hogy a civil szervezetekhez még nem tartozók is kedvet kaphatnak a klubélethez, ha végiglapozzák ezt a kötetet - fogalmazott Tarr Ernő nyugállományú alezredes, a Honvéd Szakszervezet nyugállományú tagozatának kanizsai csoportvezetője, a könyv ötletgazdája, akitől hallhattuk: az idősügyi szervezetek munkájáról 2009-2010-ben készült felmérés szolgáltatta az alapot a kötet megjelentetéséhez.

A Kapuinkat kinyitjuk című kötet Büki Pálné és Kardos Ferenc szerkesztésében, a tizenöt esztendős Czupi Kiadó gondozásában jelent meg, egyelőre 140 példányban, s természetesen van lehetőség az utánnyomásra is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!