Nagykanizsa

2013.07.27. 13:04

Horgászegyesületi fórum a ''Csótónál''

A nagykanizsai Csónakázó-tóhoz tervezett önkormányzati fejlesztésekről és a horgászok bosszúságairól is szó esett a Horgászegyesületek Zala Megyei Szövetsége által szervezett pénteki fórumon.

Pásztor András

A "Mi Csótónk" című fórumra stílszerűen a Csónakázó-tó közelében lévő vendéglátóhelyen került sor. A szervező szövetség a rendezvényre az önkormányzat részéről meghívta Gyalókai Zoltánt, a városfejlesztési és üzemeltetési bizottság elnökét (aki maga is pecás), Jerausek István önkormányzati képviselőt és Gáspár Andrást, a Via Kanizsa vezérigazgatóját.

A szövetséget pedig Makovecz Tamás elnök képviselte. Utóbbi köszöntőjében kiemelte: a fórum célja, hogy a fejlesztési elképzeléseket és a problémákat is megismerje úgy a helyi horgásztársadalom, mint a szövetség vezetősége. Nos, tervből és panaszból nem volt hiány. Gyalókai Zoltán kijelentette: az önkormányzatnak komoly elképzelései vannak a tó fejlesztésével kapcsolatban, azt szeretnék, ha a környék egyfajta rekreációs központtá válna.

A tervek sorában többek közt a horvát-magyar uniós fejlesztés keretében megvalósuló kerékpárutat, illetve bicikliszervizt és kölcsönzőt említette, egy később megépítendő mountain bike-pálya, valamint környezetvédelmi tanösvény kialakításáról beszélt. A szót kérő horgászok számos panaszt megfogalmaztak.

Egyebek közt azt kifogásolták, hogy a bevezetett új horgászrend kialakításában nem vehettek részt, más a toalettet hiányolta a tó mellékéről, vannak, akiket a jetskizés és a hajómodellezés zavar és többen szóvá tették, hogy bár horgászat előtt kötelező az úgynevezett beíró lap használata, előfordul, hogy a kihelyezett dobozokban egy darabot sem találnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!