Nagykanizsa

2016.06.17. 16:15

Habos sör és vidám muzsika

Nagykanizsa – Mi lehetne jobb kombináció, mint a habos sör, a vidám zene, s a jó foci – mondta Cseresnyés Péter államtitkár az idei V. Kanizsai Sörfesztivál és Fúvóstalálkozó megnyitóján.

Pásztor András

A hagyományoknak megfelelően délután a fúvószenekarok bevonulásával vette kezdetét az Erzsébet téren a fesztivál, majd a megnyitó után, az első ünnepélyes sörcsapolásra is sor került, Cseresnyés Péter államtitkár és Karádi Ferenc alpolgármester közreműködésével.

– Kanizsáról még mindig sokaknak a jó sör jut eszébe, az egykori gyár óriási marketingértékkel bírt – mondta az államtitkár, aki hangsúlyozta: a város jó úton halad, hogy ismét helyi főzésű sörrel büszkélkedjen, a Ferences-kolostor helyreállítása, illetve felújítása, s új funkciókkal való bővítése kapcsán ugyanis ilyen tervek, elképzelések is vannak.

Karádi Ferenc alpolgármester (balról) és Cseresnyés Péter államtitkár az ünnepélyes sörcsapoláson Fotó: Szakony Attila

Amíg viszont a fentiekből valóság lesz, a kanizsaiaknak addig is muszáj szomjukat oltani, amit már tegnap el is kezdtek, lévén, számos színű, s ízű sör közül válogathattak.

A jó hangulatú sörözés mellé, remek koncertek is társultak, a sörsátorban előbb a Nagykanizsai Ifjúsági Fúvószenekar, majd a Padrades Fanfarinis Orkestras zenekar adott műsort. A nagyszínpadon este Heinz Gábor és a True Smile Band koncertezett, akiket a Zanzibár követett, majd késő este a Band of Streets zárta a bulit.

A sörveszivál és fúvóstalálkozó holnap tovább folytatódik, 15 órától a belváros több pontján is fél órás mini koncerteket adnak majd a fúvószenekarok. Este 18 órától természetesen a magyar labdarúgó válogatott mérkőzését figyelheti mindenki, azt követően pedig Nagy Feró és a Beatrice csap a húrok közé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!