Nagykanizsa

2016.11.28. 19:50

Új lendületet adnának a különleges kanizsai hagyománynak

Nagykanizsa - Új lendületet kap a dél-zalai városban a gólyalábazás. Az iskolákban is megjelennek a különleges közlekedési eszközök, melyeket remélhetően mind többen használnak.

Horváth-Balogh Attila

Ebben bízik Czupi Gyula, a Halis István Városi Könyvtár igazgatója, a nagykanizsai gólyalábas hagyomány újrateremtője, s egyben a Nagykanizsai Gólyalábasok Csapatának vezetője. Aki elmondta: a Könyvtárpártoló Alapítvány sikeresen pályázott a könyvtár társadalmi kapcsolatainak bővítése jegyében a gólyalábazás népszerűsítésére. A program nyitányára pénteken került sor a könyvtárban, ahol az igazgató a megjelent iskolások előtt ismertette elképzeléseiket - természetesen, gólyalábakkal felvértezve - majd a Köztársaság Bandája adott nagy sikerű koncertet.

Czupi Gyula igazgató a gólyalábas év részleteiről is beszélt Fotó: Horváth-Balogh Attila

- Nagykanizsán immár 15 éve folyik gólyalábazás, ami azt jelenti, hogy a mostani 9-10. osztályosok akkortájt születtek, amikor a Nagykanizsai Gólyalábasok legidősebb tagjai elkezdtek gólyalábazni - bocsátotta előre Czupi Gyula. - Most azt szeretnénk elérni, hogy a gólyalábazás a helyi értékek közé kerüljön, továbbá tömegessé válna a városban. Ebben egy pályázati siker van a segítségünkre, melynek köszönhetően gólyalábakkal láthatjuk el az erre igényt tartó iskolákat.

Az igazgató jelezte: minden iskola egy osztálya lesz az adott intézmény gólyalábazás-felelős osztálya, ők fogják a többieknek is megtanítani a különleges eszközön való közlekedést és játékot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!