Nagykanizsa

2011.02.17. 17:23

Folytatják a Citromsziget kiürítési programját

Öt család már elvileg elfogadta a felajánlott cserelakást, így hamarosan akár elköltözhet a Citromszigetről – hangzott el szerdán a nagykanizsai helyszínen tartott fórum keretében.

Szalabán Attila

A Dózsa György utca 73- 75. szám alatti épületkomplexum lakói közül jó páran részt vettek a fórumon, melyen Balogh Sándor, a Dózsa Polgárőr Egyesület vezetője kérésére Bene Csaba önkormányzati képviselő, a Fidesz frakcióvezetője és Kámán László, a Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója tájékoztatta a megjelenteket a kiürítési program állásáról.

– Nagy örömömre folytatódik a program, bár kicsit talán lassabban, mint eddig – bocsátotta előre Bene Csaba. – Közgyűlésünk úgy döntött, hogy a lakbér szempontjából rendezett viszonyok között élő, tehát hátralékkal nem rendelkező családok számára 2,5-3 év alatt cserelakásokat kell találni, s így folytatni a Citromsziget kiürítését.

Arra nézve a frakcióvezető még kérdésünkre sem árult el semmit, hogy mi lehet a nagy értékű ingatlan sorsa, miután kiürítették.


A nagykanizsai Citromszigeten jártunk - nézze meg képgalériánkat, klikk IDE!


Kámán László a részletekről szólva jelezte: a Dózsa György 73-75. szám alatti komplexum önkormányzati bérlakásaiban jelenleg 57 család él, közülük 34 nem tartozik lakbérrel. Számukra kell tehát megfelelő cserelakást felajánlani a vagyongazdálkodási szervezetnek. A vezérigazgató hangsúlyozta: nem igazak a pletykák, hogy a Citromsziget lakóit egy újabb „gettóba”, a Ligetvárosba akarnák áttelepíteni. Mint mondta, a Keleti városrésztől kezdve a belvárosig elméletileg bármi szóba jöhet, ám természetesen azt is vizsgálják, hogy a magasabb komfortfokozatú új lakás költségeit is ki tudja-e fizetni a leendő bérlő.

– A kiürülő lakásokat leszerelvényezzük és lefalazzuk – mondta a vezérigazgató. – Ha jó állapotúak a kikerülő konvektorok és tűzhelyek, azokat a még itt maradó családoknak igény esetén fel tudjuk ajánlani, amennyiben a meglévő készülékeik rosszak.

Többen láthatóan örömmel fogadták a kiürítés folytatásáról szóló hírt, néhányan már a lakáscsere lebonyolításának konkrétumairól érdeklődtek. Az első 8 cserelakás felajánlása már meg is történt, mi több: 5-en elvileg elfogadták a javaslatot – persze mindegyik ügyben a közgyűlésnek kell a végső döntést meghoznia. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!