Nagykanizsa

2015.12.30. 13:52

Fittek és még főzni is tudnak a Bajcsai Nyugdíjas Klub tagjai

Nagykanizsa – Előadással egybekötött évértékelőt rendezett nemrégiben a Bajcsai Nyugdíjas Klub, ahol a helyiek híres birkapörköltje és dödölléje is az asztalra került.

Pásztor András

A Bajcsai Nyugdíjas Klubnak a közelmúltban a közeli vadászházban tartotta évzáró rendezvényét, ahol dr. Szabados Gyula önkormányzati tanácsadó, a nyugdíjas klub mentorszervezetének elnöke értékelte a civil csoport idei eredményes tevékenységét. Mint kiemelte: a csapat tagjai sok társadalmi munkát végeztek, hogy szebbé tegyék a városrészt. Az idén ráadásul nem csak főzőversenyeken jeleskedtek, hanem a város legfittebb nyugdíjas klubja címet is elnyerték, miután a gyalogló világnap keretében rendezett túrán a tagsághoz viszonyított résztvétel tekintetében a bajcsaiak bizonyultak az elsőnek.

Ezután a résztvevők nagy érdeklődéssel hallgatták meg Dr. Kertész Mónika, a Kanizsai Dorottya Kórház osztályvezető főorvosának előadását, aki az időskori betegségekről, azok megelőzéséről szólt. Az orvos a szűrővizsgálatok, illetve a napi mozgás fontosságát hangsúlyozta.

Zárásként a klub kétszeres fesztiváldíjas birkapörköltje és dödölléje került az asztalra, melyből mindenki jóízűen lakmározhatott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!