Nagykanizsa

2014.04.17. 15:30

Egymással versengő zsaruk

Nagykanizsa - A szokásosnál több volt a rendőr csütörtökön Nagykanizsán. Mint az kiderült: prózai oka volt a jelenlétnek, Kanizsán rendezték ugyanis a megyei közlekedésrendészeti versenyt.

Pásztor András

Az ORFK és az Országos Baleset-megelőzési Bizottság minden évben közösen rendezi a felmenő rendszerű versenyt, melynek fő célja, hogy bővítse a rendőri állomány közlekedésrendészeti ismereteit, illetve javítsa a motoros és autós járőrök vezetéstechnikai tudását.

A csütörtökön rendezett megyei verseny ennek megfelelően elméleti feladatok megoldásával kezdődött, a zsaruk először egy KRESZ tesztet töltöttek ki, majd szakmai ismereteikről is számot adtak írásban.

– Olyan szituációkat modellezünk, amelyek bármikor előfordulhatnak a napi szolgálat során – mondta Horváth László, a ZMRFK közlekedésrendészeti osztály képviselője, aki elárulta: az országos versenyen általában jól szerepelnek a zalai rendőrök, volt, hogy dobogós helyezést is elértek már.

Az elméleti teszt megírása után a gyakorlat következhetett, a Kaposvári úton található tanpályán különféle vezetéstechnikai feladatokal hajtottak végre az autós és motoros rendőrök, miközben a karos forgalomirányítók a 7-es elkerülő út és a Kinizsi utca kereszteződésében versengtek az elsőségért.

A megyei versenyt gépkocsivezető kategóriában Horváth Róbert (Lenti) nyerte, a motorkerékpáros kategóriában Sánta Szabolcs (ZMRFK Autópálya Alosztály) bizonyult a legjobbnak, míg a karos forgalomirányítók közül Császár Csilla ZMRFK képviselheti a megyét az április 25-26-án megrendezésre kerülő országos döntőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!