Nagykanizsa

2016.09.07. 19:30

Egyetemi polgárok lettek

Száztizenkét elsőéves hallgató kezdheti meg tanulmányait Kanizsán

Horváth B. Attila

Száztizenkét elsőéves hallgató tett esküt tegnap a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampusza (PEN) tanévnyitó ünnepségén. A jeles eseményre délután, a Medgyaszay Házban került sor, ahol elsőként a házigazda, Kovácsné Mikola Mária, a Kanizsai Kulturális Központ igazgatója, majd dr. Birkner Zoltán docens, kampuszigazgató köszöntötte a megjelenteket.

Ezt követően prof. dr. Kocsis László, a Pannon Egyetem rektorhelyettese lépett a mikrofonhoz.- Nagykanizsa életében az oktatási intézményeknek mindig fontos szerepük volt, még ha a korábbi időkben nem is tudott tartósan gyökeret verni a városban a felsőoktatás - jelentette ki beszédében a rektorhelyettes.

Az esküt tett hallgatókat - köztük Kisiván Kinga leendő mérnök-informatikust - kézfogással is az egyetem polgárává fogadta dr. Kocsis László (a háttérben) és dr. Birkner Zoltán

- A Veszprémi Egyetem a 2000/2001-es tanévben indította el első főiskolai képzését Nagykanizsán és idén immár a tizenhatodik tanév kezdődik el a mai nappal - folytatta dr. Kocsis László. - Mindez az elmúlt 10 évben már a Pannon Egyetem neve alatt futott. Méreteit tekintve egyetemünk ugyan nem a legnagyobb a hazai felsőoktatás szereplői körében, de szellemi erejét tekintve az élmezőnybe tartozik, amire joggal lehetünk büszkék.

A rektorhelyettest Dénes Sándor polgármester követte a szólók körében, aki kiemelte: minden emberi tevékenység eredője a kíváncsiság, a megismerés vágya. Ez kell, hogy a következő években a most felvételt nyert egyetemi hallgatóknak is vezérelve legyen.

Hangsúlyozta: Nagykanizsa befogadó városként mindig az ifjak segítségére lesz, s készen áll arra, hogy lehetőséget nyújtson fejlődni vágyó fiataljai számára. Dr. Birkner Zoltán kampuszigazgató pedig arról beszélt: első körben 112 hallgató nyert felvételt hozzájuk, de a posztgraduális képzések még zajló felvételi eljárásának lezárultával várhatóan 120-ra nő ez a szám. Az ünnepségen díjakat is átadtak.

A Kanyssa Hallgatói Alapítvány kuratóriuma a 2015/16-os tanévben az Év Önkéntese díjat Szekér Beatrixnak és Tompos Szabolcsnak adományozta. Galambos Péter, a Hotel Karos Spa szálloda igazgatóhelyettese pedig Spanics Alexandrának, az elmúlt évben legkiemelkedőbb tanulmányi eredményt elért harmadéves turizmus-vendéglátás szakos hallgatónak járó hagyományos nívódíjat adta át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!