Nagykanizsa

2016.12.18. 15:10

Bővítette a várostörténeti tudást

Nagykanizsa - A fiatalabb és az idősebb generáció helytörténeti tudását tette próbára az a történelmi kvízjáték , melynek eredményhirdetésére a minap került sor.

Szabó Zsófia

Hogyan élt egykor a Kanizsai-család? A képen látható metszetek melyik részét ábrázolják a több száz évvel ezelőtti Canishának? Hasonló kérdésekre kereshették a választ mindazok, akik résztvettek a város idősügyi Tanácsa és a Netta-Pannonia Környezetvédelmi Kft. közös, Kanizsa-Vár totó elnevezésű online tippjátékán.

Molnár-Rodek Bernadett, Böröczki Sára, Doma Csenge, Kiskó Réka, Timár Gerda, Domján Regina és Endrei Tamás
Fotó: Szabó Zsófi

- A tudáspróba több iskolai osztályt és nyugdíjas klubot mozgatott meg, ám voltak egyéni indulók is. A százötvenegy versenyzőnek 13+1 kérdésre kellett válaszolni, amelyek jórészt a Kanizsa-Vár kiállítás anyagához kapcsolódtak - mondta el a szervezők nevében Plander Zsófia projektmenedzser és dr. Szabados Gyula önkormányzati tanácsadó. Dénes Sándor polgármester szerint pedig a vár-totó játék a fiatalok, felnőttek várostörténeti tudását is bővítette.

Az általános iskolások közül a miklósfai intézmény 6. osztályos csapata első helyezést ért el, a középiskolások kategóriájában a Batthyány-gimi 10/D osztálya győzedelmeskedett, a szépkorúaknál a Nyugdíjas Pedagógus Klub volt a legjobb, egyéniben pedig Bodor Gyula lett az első.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!