Nagykanizsa

2015.07.02. 16:59

Árvák segítsége - Majd 100 matrac indul Erdélybe

Nagykanizsa - Kanizsai faipari vállalkozások közel 100 matracot gyártottak le teljesen ingyen a dévai Böjte Csaba ferences szerzetes gyermekotthonai számára.

Horváth-Balogh Attila

A szállítmánnyal szombaton indul útnak az akciót szervező Csécsei Gábor, aki a kapcsolattartó szerepét tölti be a vállalkozások és Csaba testvér között.

- Évek óta ismerem Böjte Csabát, Nagykanizsáról már számos segélyszállítmány ment ki hozzá - bocsátotta előre Csécsei Gábor. A legutolsó ilyen alkalommal, újév napján a piarista iskolából kerültek ki matracok Erdélybe, melyeknek Csaba testvér nagyon megörült, hiszen az általa működtetett otthonokban 2500 gyermek nevelődik, s ekkora számnál a matrac bizony, fogyóeszköz. Amikor hazajöttem, megemlítettem két nagykanizsai bútoripari vállalkozás, a Fabak Kft. és a Kanizsai Kárpit Kft. vezetőinek, hogy lenne ilyesmire igény, tudnának-e segíteni? Nagyon kedvező volt a fogadtatás, 40-40 matrac elkészítését vállalták, én pedig 10 matracot és a kiszállítást finanszírozom. De vannak még plusz adományok is, ruhák, cipők, édességek.

Bera Jánosné kezei alatt készül a matrachuzat, mellette Csécsei Gábor és Horváth György Fotó: Szakony Attila

Azt már Horváth Györgytől, a Kanizsa Kárpit Kft. ügyvezetőjétől hallottuk, hogy a vállalkozások és Böjte Csaba közötti kapcsolatnak más hozadéka is lehet. Csaba testvér ugyanis szeretne a szegény sorsú gyerekek kezébe használható szakmát is adni, amiben legalábbis a gyakorlati képzés megvalósításában a kanizsai bútoripari vállalkozások is segíthetnek. Ez azonban egyelőre még távlati terv, hiszen le kell küzdeniük a bürokratikus akadályokat, de a lényeg, hogy az ötlet már megfogant, a tényleges szervezés elindult. A kanizsai bútorgyártók pedig kellően eltökéltek...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!