Nagykanizsa

2011.03.03. 17:12

Adósságkezelési szolgáltatás - kellene, de nincs rá pénz

Kistérségi adósságkezelési szolgáltatás bevezetésének lehetőségéről is tárgyalt legutóbbi ülésén a Zalakaros Kistérség Többcélú Társulása.

Szalabán Attila


A szervezet számára a zalakarosi Szociális Alapellátó Központ vezetője javasolta az adósságkezelési tanácsadás mint új szolgáltatás társulási szintű ellátását. A lépés megtételét az előterjesztők szerint az is indokolná, hogy a térségben számos család komoly gondokkal küzd - volt olyan település, ahol konkrétan segítséget igényelve keresték meg a központ munkatársait. Anyagi körülményeik rendezésében, egyáltalán: talpon maradásukban jelentős segítséget nyújthatnának a szakemberek, akik megfelelő tanácsokkal tudnák ellátni a bajbajutottakat. A kistérségi társulás ülésén az is elhangzott, hogy egyelőre pontosan nem ismert az érintett családok száma - így tehát pontosan nem is lehet kalkulálni a költségeket. A vitában az sem maradt rejtve, hogy a szervezetet alkotó önkormányzatok is komoly anyagi gondokkal küzdenek - márpedig a szolgáltatás bevezetése egy újabb ember foglalkoztatását tenné szükségessé, az ő bére is a társulási költségvetést terhelné. Mindezeket megfontolva a Zalakaros Kistérség Többcélú Társulása úgy döntött: megfelelő anyagi lehetőségek hiányában egyelőre elveti az adósságkezelési szolgáltatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!