Nagykanizsa

2011.10.04. 18:13

Adományokat várnak a leányanya otthon javára

A családok éve alkalmából erdélyi színjátszó csoport lép fel október 8-án, szombaton 10 órától a nagykanizsai Felsőtemplomban. Az előadásra díjtalan a belépés, ám adományokat elfogadnak, amiket a Kolozsváron épülő Szent Erzsébet Leányanya Otthon javára fordítanak majd.

Horváth-Balogh Attila

A házigazda Fliszár Károly főesperes-plébános elmondta, a kisbácsi színjátszó csoport érkezik Magyarországra, melynek tagjai a dr. Tornyai János könyve alapján színpadra állított Gyere kicsim, gyere című színdarabot adják elő. A mű a gyermekvállalás fontosságát próbálja sugallni a mostani és leendő édesanyáknak-szülőknek. A 16 fős társulatot  melyben Kisbács lakói játszanak 4 évestől 73-ig  Kovács Árpád plébános irányítja.

Mint megtudtuk: az ötletet az adta, hogy Kolozsváron elkezdődött a Szent Erzsébet Leányanya Otthon építése, melynek megnyitására tervezték a premiert. Az építési engedélyek beszerzése azonban nem ment egyszerűen, soká tartott, s közben Magyarországon meghirdették a családok évét. Ez adta az indíttatást, hogy ne várjanak az otthon elkészültéig, hiszen a tematikus évben időszerű a témát színpadon megjeleníteni.
Magyarországi körútjuk során először Kisbács testvérfalujában, Perkátán lépnek fel október 7-én, onnan látogatnak Nagykanizsára, délután 17 órakor pedig Székesfehérváron, a ciszterci Szent István Gimnáziumban szerepelnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!