Nagykanizsa

2017.01.30. 15:45

A városháza előtt csak engedéllyel lehet parkolni Kanizsán

Megváltozott a parkolás alaposan a nagykanizsai városháza előtt.

Pásztor András

A legutóbbi közgyűlésen módosították a közterületek és közterület jellegű területek használatára vonatkozó önkormányzati rendeletet, amely a tavaly decemberi parkoló rendelet módosítása után szintén érinti az Erzsébet tér egy részére vonatkozó parkolási szabályokat. Február elsejétől a városháza előtti parkolókat már nem lehet igénybe venni a városháza portásától kért parkolójeggyel.

Az érintett parkolóhelyeket munkanapokon 7-17 óra között kizárólag azok a gépkocsik vehetik igénybe, amelyek rendszámát előre leadták a polgármesteri hivatalban, s melyeket a polgármester jóvá is hagyta.

– Korábban  problémát okozott, hogy a városháza előtti szakaszon nem maradt szabad parkolóhely, így éppen azok nem tudtak megállni, akik a  hivatalban, vagy  a járásbíróságon dolgoztak, illetve kiemelt vendégként oda érkeztek – magyarázta Fitos István, a fizetőparkolókat üzemeltető VIA Kanizsa Nonprofit Zrt. vezérigazgatója.

Szintén február elsejei változás, hogy az önkormányzat csökkentette a drosztok bérleti díját. Az eddigi évi 36 ezer forint helyett, 20 ezer forintot kell fizetni a taxisoknak.

A városháza előtt csak engedéllyel lehet parkolni

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!